Gumball – 1993 – De Vlerk

Ze zwierven overal rond, mijn oude concertkaartjes. Tot ik er een grote stapel van maakte. Maar wat nu? Ik deel mijn tickets, programma’s en flyers via deze Tumblr. Op niet-chronologische volgorde. Voor wie het leuk vindt.

Deze flyer is van De Vlerk. Waar nu GStar zit op de lijnbaan was vroeger een trap naar beneden. Hier bevond zich De Vlerk, een alternatief podium dat later verhuisd is naar Blaak. Het optreden van Gumball is een van de vroegste concerten die ik mij kan herinneren. De band van Don Fleming, bekend van productiewerk voor Screaming Trees en Thurston Moore speelde voor een halflege zaal in het keldertje onder de Lijnbaan. In het voorprogramma speelde Dandelion uit Philadelphia. Ik weet nog dat we binnenkwamen tijdens het voorprogramma en niet precies wisten of dit nu het voor- of hoofdprogramma was. Uiteindelijk was het een vrolijk en aanstekelijk optreden. In het publiek werd er gewoon openlijk gebruikt. Hup! Een spuitje die arm in!

Het jaartal staat niet op de Flyer, maar het was in 1993. Een tijd ver voor de smartphones, Tumblrs, Instagrams en Twitters. Over het optreden is verder op internet niets te vinden. Hier moet je het mee doen.

Leave a Comment

Live Addicts