My Dying Bride / Cathedral / Blood Divine – 21-11-1996 – Melkweg

21 november 1996 schreef de Volkskrant: “De Engelse metalgroep My Dying Bride is vanavond in Den Haag (Paard), vrijdag in Nijmegen (Doornroosje), zaterdag in Amsterdam (de Melkweg), zondag in Den Bosch (Willem II) en maandag in Groningen (Vera). Voorprogramma: Blood Divine. Cathedral is ‘special guest’.”

‘e.a.’ is dus Blood Divine, de band van Darren White. Hij verliet Anathema, voordat de band overging op Pink Floyderiaanse muziek. Hun eerste album (’Awaken’) heb ik nog in de kast liggen en is best goed.  Ik kan geen recensies meer vinden van dit optreden. My Dying Bride luister ik nog steeds, al vind ik de laatste albums niet meer zo sterk. Het jaar ervoor heb ik My Dying Bride nog gezien op Dynamo Open Air. Eens kijken of ik daar nog iets van kan vinden…

*

Leave a Comment

Live Addicts